Op deze pagina vindt u informatie over het park, de toegangsprijzen, openingstijden etc. Ook vindt u hier een kleine rondleiding door het museum om alvast een beetje een indruk te krijgen van het park.

Over het park
Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kunt u zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen. Ook is er een ouderwets schooltje, een oude welwaterput, een miniatuur kalkoven en zelfs een gevangenis. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten o.a. een houtzagerij en smederij. Ook is er in het museum een prachtige verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen. De toegangsprijzen zijn laag, het parkeren is gratis en honden zijn aangelijnd toegestaan.

Het museum is rolstoelvriendelijk.
Aan het begin en halverwege de route is een aangepast toilet.

In de oude boerenherberg wordt o.a. een uitstekende kop koffie met koek geserveerd. Ook een bezoek aan het museum in combinatie met een echte Drentse koffietafel in deze sfeervolle herberg is uitermate geschikt voor uw familiedag, personeelsfeest enz. Reservering is noodzakelijk. Telefoon herberg : (0591) 381579

Ook zijn er regelmatig evenementen op het museumterrein. Voor een overzicht kunt u kijken bij "Evenementen" op deze internetsite.


Toegangsprijzen 2018

Leeftijd:     t/m 3 jaar : vrij
              4 t/m 11 jaar  : € 5,00 p.p.
              12 jaar en ouder : € 8,00 p.p.
   
Groepskorting ( min. 20 personen ) : € 1,00 p.p.
   

Voor scholen en verzorgingsinstellingen -inclusief begeleiding- geldt een toegangsprijs van € 4,00 per persoon.


Parkeren is gratis.
Honden zijn, aangelijnd, toegestaan.

Inlichtingen kassa : tel 0591-382421.

Openingstijden 2018
De openingsperiode van het park is van zaterdag 31 maart t/m woensdag 31 oktober.
Het park is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.
Kaartverkoop tot 17:00 uur.