Jagersvereniging zaterdag 10 september 2022

Door corona heeft het enkele jaren geduurd maar nu wordt feestelijk de jachtexpositie door Henk Jumelet geopend.

In samenwerking met de NOJG regio Drenthe/Groningen en het bestuur en de medewerkers van ‘Ellert en Brammert’ organiseert NOJG allerlei activiteiten met specifieke attracties in het kader van Jacht en Natuur op zaterdag10 september.

Valkenier Martin Bank hebben we bereid gevonden een roofvogelshow te verzorgen, waarbij een uitgebreide presentatie van zijn grote passie niet zal ontbreken. Martin is sinds 2002 officieel erkend valkenier. Dat betekent, dat hij met de havik, slechtvalk en Harris Hawk mag jagen in de vrije natuur op dieren waarvan de Wet zegt, dat die diersoorten bejaagbaar zijn in een bepaalde periode van het jaar.

Wilt u alvast digitaal kennis maken? Zie dan de website van valkenier Griffon uit Drenthe: www.valkenier-griffon.nl

Ook bestaat op deze dag de mogelijkheid om uw schietvaardigheid te testen in de Schietsimulator van Hetty en Wessel de Vries (bekend van Schietsimulator Nederland uit Oudesluis).

Uiteraard worden in het programma de jongste bezoekers niet vergeten, en is er in de stand van de ‘NOJG-kids’ weer allerlei creativiteit én de mogelijkheid om prachtig geschminkt de verdere dag door te brengen.

Verschillende standhouders informeren u over de werkzaamheden van de ‘groene veldwerkers’, en educatieve programma’s voor scholen.

Sinds 2021 heeft de NOJG een eigen expositieruimte in het Openluchtmuseum. Op de expositie is veel aandacht voor de belevingswereld van de natuur, jacht en faunabeheer. In een schitterend aangelegd diorama waan je je midden in de natuur, waarbij boer en jager (Boerenjagersvereniging) het middelpunt vormen. Op 10 september wordt met een officieel tintje de NOJG-exposite geopend.

Op een jagersfamiliedag mogen de jachthoornblazers uiteraard niet ontbreken. Neem je jachthoorn mee en je kunt samen met de Drentse jachthoornblazers meeblazen bij de opening, bij de afsluiting of desnoods tussendoor om de algehele de feestvreugde te verhogen.