NLdoet op 11 maart 2023, Ellert en Brammert uit Schoonoord doen mee, u ook?


Het openlucht museum Ellert en Brammert in Schoonoord opent in 2023 op 1 April de deuren voor een nieuw seizoen. Voor het museum open gaat zijn er altijd een groot aantal werkzaamheden. Werkzaamheden zoals schilderwerk, opruimwerk en bijvoorbeeld schoonmaakwerk.

Het museum draait op vrijwilligers, en voor deze voorbereidingswerkzaamheden geldt echt “vele handen maken licht werk”. Vandaar onze oproep, meldt u aan en laat ons weten waarbij u zou willen helpen.

#jijdoetertoe

Wat gaan we doen:
Voor zaterdag 11 maart 2023 zoeken we mensen die het leuk vinden om gezellig samen met andere mensen op ons terrein te helpen met tuin onderhoudswerkzaamheden, zoals het laatste blad ruimen en andere snoei- en opruimwerkzaamheden in het park. Verder moet bij de verschillende huisjes die verspreid over het terrein staan het interieur schoongemaakt worden. En ook willen we dat de verschillende plaggenhutten er op hun best uitzien en daarom moeten deze een lik verf krijgen. We beginnen om 9 uur en als het weer het toelaat gaan we door tot een uur of 15 in de middag. Zelfs als u enkel een paar uren kunt helpen bent u meer dan welkom!

Waar en wanneer:
Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Tramstraat 73
7848BJ Schoonoord

Zaterdag 11 maart 2023
Van 9 tot 15 uur (lunch wordt verzorgd)

Op deze dag zullen we zorgen voor alle benodigde materialen. Denk hierbij, buiten gereedschap en bijvoorbeeld verf, ook aan de koffie, thee en andere versnaperingen. Uiteraard zal voor de mensen die in staat zijn om de hele dag te helpen er ook lunch verzorgd worden.

Waar hopen we op:
Buiten droog weer op zaterdag de 11e maart is natuurlijk het allerbelangrijkste dat het museum er weer klaar voor is om gasten, die geïnteresseerd zijn in de Drentse geschiedenis, te kunnen ontvangen in het nieuwe seizoen. Daarnaast hopen we dat we iedereen die komt helpen kunnen laten ervaren wat het betekend om vrijwilliger bij een museum te zijn. En dat ze misschien zelfs bereid zijn om ons gedurende het seizoen als vrijwilliger te komen ondersteunen. En verder vinden we het belangrijk dat iedereen die op 11 maart komt helpen een gezellige en zinvolle dag heeft gehad.

oranje fonds